mause

HAKKIMIZDA

Av. Mustafa Şükrü Ohan yıllardır sürdürdüğü avukatlık hizmetlerine, 2019 Yılında kurduğu Ohan Hukuk Bürosu'nda devam etmektedir.



Kuruluşunda ‘Herkes için adalet,adalet için avukat’ ilkesini temel alan OHAN HUKUK BÜROSU hukukun tüm alanlarında hizmet vermeyi amaç edinmiş kurumsal bir hukuk bürosudur. Temel yaklaşım; müvekkillerin profilini doğru şekilde analiz ederek, ihtiyaçlarına en uygun çözümü sunmak ve en hızlı şekilde karşılık verebilmektir. Yargıya intikal eden uyuşmazlıkların takibinde titiz bir ekip çalışması ile her türlü senaryoyu değerlendirerek hedefe ulaşmak amaçlanmaktadır.
Yazının Devamı

HİZMETLERİMİZ

Hukuk Danışmanlığı
Hukuk Danışmanlığı

Bireylere ve kurumlara hukuksal alanda danışmanlık hizmeti sunan kişilere hukuk danışmanı denir...

Bankacılık ve Finans Hukuku
Bankacılık ve Finans Hukuku

Bankaların ticari faaliyetleri nedeniyle ortaya çıkan uyuşmazlıklar, Türk Ticaret Kanunu...

Gayrimenkul Hukuku
Gayrimenkul Hukuku

Gayrimenkul hukuku bireyler veya kurumlar arasındaki arazi, arsa, ev, daire, apartman vb...

Ticari İşletme ve Şirketler Hukuku
Ticari İşletme ve Şirketler Hukuku

Türk Ticaret Kanunu ve ilgili mevzuat kapsamında her türlü şirket faaliyet ve işlemleri ile ticaret hukukuna ilişkin konularda...

İcra İflas Hukuku
İcra İflas Hukuku

İcra ve İflas Hukuku, maddi hukuktan, cebri icra faaliyetine ilişkin kuralları düzenleyen hukuk dalı olup alacaklıların alacaklarının tahsilinin yanı sıra...

Finans
Yapı
SIK SORULANLAR
  • 1

    Kiracımı Nasıl Çıkartabilirim?

    Kiracı tahliyesi ile ilgili yasa 6098 yasalı Türk Borçlar Kanunu’nda açık bir şekilde belirtilmiştir. Kiracının tahliyesi için öncelikle geçerli bir nedeniniz ve sözleşmeniz bulunmalıdır. Yani sözleşme süresi boyunca kafanızın estiğinde kiracınızı çıkartamazsınız. Türk Borçlar Kanununa göre kiracı kira bedelini ev sahibine belirlenen dönemlerde ödemek zorundadır. Bu durumla karşılaştınız ve kiracınızı çıkarmak istiyorsunuz. İşte size tahliye şartları:

     

    Mahkeme yoluna kolayca gidebilir ve delillerinizi sunarak tahliye yoluna gidebilirsiniz. Ancak elinizde yazılı bir sözleşme yoksa, sözleşmenizi kaybettiyseniz ya da sözlü olarak bir sözleşme yaptıysanız bu durumda da itiraz hakkınız ve dava başlatma hakkınız bulunmaktadır. Ancak bu durumda güçlü bir profesyonel desteğe ihtiyacınız olacağını unutmayın.

     

    Kiracınız belirtmiş olduğunuz süre içerisinde evinizi ya da iş yerinizi tahliye etmezse icra yoluyla tahliyeyi gerçekleştirebilirsiniz.

  • 2

    Senedimi Nasıl Tahsil Edebilirim?

    Senetlerin tahsilatı normal şartlarda iki şekilde gerçekleşir. Bunlardan ilki elden tahsildir. Elden tahsil halinde senet üzerinde belirtilen vade gelmiş olduğunda tahsilat gerçekleştirilir. Diğeri ise banka aracılığıyla tahsilattır.

     

    Bu yöntemle tahsilat işleminde ise vade tarihinden itibaren 2 iş günü içerisinde tahsilat gerçekleştirilmektedir. İşte bu süreçlerde tahsilatın gerçekleştirilememesi halinde ödenmeyen senet söz konusu olacaktır. Yapılmış olan senedir şayet borçlu kişi ödemiyorsa bu durumda hakkında hukuki işlem başlatılmakta ve bu şekilde ödenmeyen senetlerin tahsili gerçekleştirilmektedir.

  • 3

    Tapudaki Satış İşleminde Ne Kadar Harç Ödemem Gerekiyor?

    Tapu harcı hesaplaması, tapuya alıcı veya satıcının beyan ettiği gayrimenkul alış/satış tutarı üzerinden yapılır. Örneğin, gayrimenkul alış/satış bedelinin tapuya 200 bin TL olarak beyan edilmesi durumunda hem alıcı hem de satıcı (200.000*%2) 4.000 TL tapu harç bedeli ödemesi yapar. 

     

    Örnek Tapu Harcı Hesaplama Tablosu

     

    Gayrimenkul Satış Fiyatı Alıcını Ödeyeceği Tapu Harcı Satıcının Ödeyeceği Tapu Harcı
    100.000 TL 1.500 TL 1.500 TL
    200.000 TL 3.000 TL 3.000 TL
    300.000 TL 4.500 TL  4.500 TL 

     

  • 4

    Eşimle Anlaşmalı Olarak Boşanmak İstiyoruz. Ne Yapmamız Gerekir?

    4721 sayılı Türk Medeni Kanun’un anlaşmalı boşanabilmek için hükmettiği anlaşmalı boşanma şartları;

     

    1- Evliliğini anlaşmalı boşanma yolu ile sonlandırmak isteyen eşlerin öncelikle en az bir yıl evli kalmış olmaları gerekmektedir.
    (Bir yıldan daha kısa süren evliliklerde anlaşmalı boşanma davası öncelikli olarak çekişmeli olarak açılır sonrasında ise taraflar boşanma ve ferileri üzerine anlaşmaya vardıklarına dair protokolü mahkemeye dilekçe yoluyla bildirmesiyle birlikte çekişmeli yargı, anlaşmalı boşanmaya dönüşür.)

     

    2- Anlaşmalı boşanmak için eşler, maddi ve manevi tüm hukuki sonuçlar üzerinde uzlaşma içerisinde olduklarını hazırlanacak olan anlaşmalı boşanma protokolü içerisinde bildirmeleri gerekmektedir.

  • 5

    Balkonumu İmar Dışı Ve Ruhsatsız Olarak Kapattığım İçin Komşularım Şahsıma Savcılığa Şikayette Bulunmuş. Bu Suç Mudur?

    İlginçtir, aslında çoğumuz her gün bilerek veya bilmeyerek birçok suç işliyoruz. Trafikte birisine kızıp kötü bir söz mü söylediniz. Buyrun hakaret suçu. Trafikteki tartışmanız büyüdü, itişip kakışmaya dönüştü. Buyrun kasten basit yaralama suçu. Halı silkelediniz, alt komşunuz rahatsız ve şikayetçi oldu. Buyrun çevrenin kasten kirletilmesi suçu.

     

    Bu liste böyle uzar gider. Sizin sorunuz da bu listeye dahil edilebilir. Türk Ceza Kanunu'nun 184. Maddesinde imar kirliliğine neden olma suçu ve cezası düzenlenmiştir. Apartman balkonunun imara aykırı olarak kapatılması da somut olayın özelliklerine göre bu maddede ki suçu oluşturabilir. Bu nedenle yine bir avukattan yardım almanızda fayda bulunmaktadır.

  • 6

    Anneden Miras Kalan Ev İçin Diğer Kardeşlere Karşı Ortaklığın Giderilmesi Davası Açabilir Miyim? Bu Davanın Sonucu Ne Olur?

     Davalı mirasçılar, kendilerine karşı açılmış bulunan ortaklığın satılarak paraya çevrilmesi istemli bir davada, ortaklığın bu şekilde giderilmesini, kendileri de mahkemede beyan ederler. Keşif bilirkişi incelemesnde sonra, mahkeme ortaklığın satış suretiyle giderilmesine karar verir.

     

    Bu durumda davalı ya da davacı taraf satış kararının uygulanmasını, satış memurluğundan talep edebilir. Satış memurluğu tarafından düzenlenecek ihalede, davalı mirasçılar birlikte açık artırmaya katılarak, ihaleyi kazanmak suretiyle, davacı mirasçıyı ortaklıktan çıkarmış olurlar.

  • 7

    2 Sene Önce Vefat Eden Babamdan Kalan Banka Hesabı Olduğunu Öğrendim. Ancak Kardeşlerim Benden Bunu Saklamışlar. Ne Yapabilirim?

     Türk Medeni Kanunu'nun 589.maddesi gereğince babanızın en son yerleşim yerindeki Sulh Hukuk Mahkemesi'nde terekenin tespiti ve korunması davası açmanız gerekmektedir.

     

     Bu dava ile öncelikle terekeye giren miras malları tespit edilerek mühürlenir ve koruma altına alınır. Böylece vefat eden babanızın bankada parası bulunup bulunmadığı anlaşılır ve koruma altına alınarak hak sahiplerine miras payları oranında intikali sağlanır.

  • 8

    Bir Taşınmazda İpotek Alacaktık. Ancak Bizim İpoteğimizden Önce Ayrı Bir İnşaatçı İpoteği Varmış. Bu Durum İpoteğimize Engel Olur Mu? Mevcut İnşaatçı İpoteğinin Bizim İpoteğe Önceliği Var Mıdır?

    Medenî Kanunun 895 ve 897. maddeleri arasında düzenlenen yapı ipoteği, tescile tâbi kanunî ipotek haklarından biridir. Yüklenici ve zanaatkârlar, taşınmaz üzerindeki yapı ya da diğer işlerde emek veya emek ve malzeme sarf ederek yürüttükleri faaliyetlerden doğan alacaklarını yapı ipoteği ile teminat altına alabilirler.

     

    İnşaatçı ipotek hakkı kendiliğinden kurulmaz; bunun bir aynı hak olarak doğabilmesi için tapuya tescili şarttır. Tapuya (K) koduyla sırasız ve derecesiz şerh edilen bu ipotekten sonra başkaca bir ipotek tesis edilir ise İcra ve İflas Kanunu ile Türk Medeni Kanunu'nun ilgili hükümleri gereğince tarih önemli olacağından, sonra tesis edilen ipoteğe göre bu kanuni ipoteğin bir önceliği olur.

Hizmetlerimiz Hakkında Detaylı Bilgi Almak İçin Bize Ulaşın!